Què és l'observatori?

Picture Observatori

L’Observatori és un altaveu per donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat de les comarques de Ponent i a l’Alt Pirineu i Aran.

El projecte se situa en el marc de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada el desembre de 2006. El projecte vol contribuir al compliment de la Convenció, fent accessibles i visibilitzant les dades de la discapacitat al territori i donant veu en primera persona als seus protagonistes.

L’Observatori és possible gràcies al projecte Compromís Digital d’ Xtrategics i de totes les persones i organitzacions que varen votar el projecte de la Federació ALLEM, l’any 2017 .

Les dades que s’hi publiquen sobre el nombre de persones amb discapacitat i els serveis de socials de suport existents a les comarques de Ponent, presentades de manera gràfica, s’extreuen de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

També s’hi troben testimonis de persones amb discapacitat que hi diuen la seva, perquè darrere de cada número hi ha una persona.

La informació sobre les necessitats dels serveis de suport al territori, s’actualitza anualment.


Què reivindica?

Placeholder 1
Placeholder 1
Placeholder 1
Placeholder 1

Reivindica accessibilitat i inclusió per a les persones amb discapacitat, com a ciutadans de ple dret, d’acord amb la Convenció Internacional de Drets Humans de les Persones amb Discapacitat.

I perquè això sigui possible demanda:

  • Serveis per als nadons i infants amb discapacitat i les seves famílies.
  • Places de serveis d’habitatge o d’atenció diürna per garantir la qualitat de vida dels joves, adults i grans, amb discapacitat, quan tenen més necessitats de suport.
  • Serveis de suport flexibles i adaptats a les necessitats de les persones amb discapacitat, per facilitar l’accés a la salut, l’educació i la formació, el treball i l’ocupació, l’habitatge, el lleure, la cultura i l’esport.

Defensa que les organitzacions prestadores dels serveis socials públics per les persones amb discapacitat siguin les entitats d’iniciativa social i sense ànim de lucre, constituïdes per les persones amb discapacitat, les famílies i els professionals.


Qui l'impulsa?


L’Observatori és un projecte impulsat per la Federació ALLEM, organització de la qual formen part 17 entitats socials, dedicades a oferir suports a les persones amb discapacitat.

Els continguts aportats a l’Observatori i les reivindicacions per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat - raó de ser de les organitzacions que gestionen - han estat elaborats per un equip de 34 professionals de treball social que formen part de la Federació. I els i les gerents de les 17 entitats federades han validat els continguts aportats.

La Federació ALLEM, i les organitzacions que s’incorporin al projecte, actualitzaran anualment els continguts, aportant dades de l’any anterior a la data de la seva publicació.

Les dades extretes de l’IDESCAT tindran la data de les darreres dades publicades.

Actualment, les entitats que participen en el projecte de l'Observatori sobre la discapacitat a Lleida, són:

GRÀCIES!

L’Observatori és possible gràcies a la col·laboració de Xtrategics, i de totes les persones i organitzacions que vàreu votar el projecte de la Federació ALLEM, perquè fos mereixedor del Compromís Digital, l’any 2017.

Placeholder 4

Participa i col·labora

Convidem a les persones amb discapacitat de les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran, i a les famílies, a aportar el seu testimoni sobre la seva situació.

També convidem a les organitzacions sense ànim de lucre de l'àmbit de la discapacitat, amb domicili i activitat a les comarques de Ponent i de l'Alt Pirineu i Aran, perquè formin part de l’Observatori, aportant anualment informació objectiva sobre les necessitats de les quals tingueu coneixement en el vostre àmbit d'activitat.

Si voleu formar part d’aquest projecte de l’Observatori, contacteu-nos!

Us hi esperem.